1989 yılının Şubat ayında, Ankara'da, Türkiye'nin ilk olimpik buz hokeyi sahası olan Bahçelievler Buz Pateni Sarayı'nın (Bel-Pa) açılmasıyla çalışmalar daha da hızlanmış, Glenn ve öğrencilerinin dönemin Spor Bakanı ile görüşülmüş ve ilk buz hokeyi dosyası açılmıştır. Aynı yıl, Tarım Kredi Kooperatifleri Spor Kulübünün maddi katkılarıyla yurt dışından buz hokeyi malzemeleri getirilmiş, sporcuların kendi imkanları ile sünger ve plastikten yaptıkları malzemelerinin yerini gerçek hokey malzemeleri almaya başlamıştır. 1989 yılı ortalarında, Cüneyt Kozan ve Fahri Paslı tarafından kurulan ilk hokey okulu, Türk buz hokeyi adına atılmış en önemli adımlardan biridir. Buz hokeyine bu okulda başlamış sporcuların bazıları hala A Milli Buz Hokeyi Takımımız kadrosunda yeralmaktadır. Ankara Paten Sarayı 1989 yılı sonlarında Ankara Tarım Kredi Spor ve İstanbul Paten Klübü arasında oynanan, kurallara uygun ilk buz hokeyi maçına ev sahipliği yapmıştır. Müsabaka, 15-4 Tarım Kredi Kooperatifleri Spor Kulübünün üstünlüğü ile sonuçlanırken, Ankaralı ve İstanbullu buz hokeycileri bu sporu başarı ile tanıtmışlardır. Ülkemizde buz hokeyinin gelişmesinde atılan en ciddi adım ise Belpa Buz Pateni tesisi çatısı altında ilk buz hokeyi okullarının açılmasıdır. Glenn Brown’un yetiştirdiği sporcularımız bu kursları başlatarak ilk Milli Buz Hokeycilerimizin ilk defa buza adım atmalarını sağlamışlardır. 1989 yılında Kayak Federasyonuna bağlı olarak ilk resmi çalışmalar başlamıştır.
1989
Ocak 1990 adlı şampiyona, ülkemizde Buz hokeyindeki ilk ciddi şampiyona olmuştur. Bu turnuvanın, buz hokeyinin tanıtımındaki rolü çok büyük olmuştur. Maçları tüm medya kuruluşları yakından izlemiş ve yayımlamıştır. 2000 civarı seyircinin maçlara ilgi göstermesi tanıtımda başarıyı arttırmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Bogaziçi, İstanbul Paten Kulübü ve Atatürk Buz Hokeyi takımlarının katıldığı şampiyonayı, finalde İstanbul Boğaziçi takımını 10-3 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi kazanmıştır.
1990
1991 yılında Buz Hokeyi, Kayak Federasyonundan ayrılarak yeni kurulan Buz Sporları Federasyonu çatısı altına girmiştir. Bu çalışmalar sırasında kurucu Federasyon Başkanları Ali AYTEMİZ ve Sezgin TAŞKIRAN’ın büyük gayretleri olmuştur. Türkiye 1991 yılında Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonuna (IIHF) bağlanmıştır. Türkiye sadece kendi ülkesinde yetişen oyuncular ile Dünya şampiyonasına katılan tek ülke olmuştur. 1991 yılında düzenlenen ilk resmi Buz Hokeyi maçları sonunda, ilk resmi şampiyonluğu Ankara Büyükşehir Belediyesi takımı kazanmıştır.
1991
23 Mart 1992 tarihi Türkiye’de Buz Hokeyi için çok önemlidir. İlk Buz Hokeyi Milli Takımımız, ilk defa, Güney Afrika Cumhuriyeti ile yapılan C Grubu Buz Hokeyi Dünya Şampiyonasına katılmıştır. Millilerimiz ilk maçımızı Yunanistan’a karşı 15-3 kaybetmemize rağmen Dünyaya Türkiye’de de Buz Hokeyi oynandığını göstermişlerdir. İlk kez 1992 yılında yapılan ve takip eden senelerde federasyonun programına eklenerek her sene tekrarlanan hakemlik seminerleri yoğun ilgiyle karşılanmış ve günümüzde Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonu’nun organize ettiği turnuvalarda görev yapan hakemlerin yetişmesinde büyük rol oynamıştır.
1992
1993,1994, 1995 yıllarında arka arkaya şampiyon olan Ankara Büyükşehir Belediyesi takımı, 1993 yılında ülkemizi ilkkez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında temsil etmiştir. Bu kupada İstanbul Paten Kulübü de 1998 yılında başarılı maçlar yaparak Avrupa’da ilk galibiyetimizi almıştır. 1993 yılında Ankara’da Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonunun düzenlediği Antrenör kurslarında ilk antrenörlerimiz resmi diplomalarını almışlardır.
1993
1994 yılında Stoyan BAÇBAROV ve 1997 yılında Ertuğ GÜRHAN’ın ülkemize gelmesiyle buz hokeyinde kalite ve rekabet artmıştır. Bugünkü Buz hokeyini, geçmiş dönem ile karşılaştırdığımızda ne kadar büyük ilerlemeler olduğunu anlayabiliriz. Üstelik bu ilerleme, yıllardır Federasyonumuza ait bir buz pistinin olmamasına rağmen başarılmıştır. Takımlar arası rekabetin artması ile oldukça zevkli geçen bir sezonun sonunda Polis Akademisi ve Koleji takımı şampiyon olmuştur.
1994
Giderek artan rekabet, Türkiye’de hokey kalitesinin artmasına ve 1997 yılına kadar Dünya Şampiyonalarında galibiyeti olmayan A Milli Takımımızın Yeni Zelanda karşısında aldığımız ilk galibiyeti ile sonuçlanmıştır.
1997
Yıllar sonra Kocaeli’de (1999) ülkemizin ikinci olimpik buz pisti açılmıştır. Bu sporun yayılması için Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de çok fedakarca çalışmalar yapmış ve büyük destek vermiştir. 12 Şubat 2001 yılında Erzurum’da doğal şartlarda buz pisti elde edilmesi için ilk çalışmalar başlamıştır.
1999
Ülkemizde bayan buz hokeyi 2000 li yıllarda bayanların gençler liginde yer almasıyla başlamıştır. Daha sonraları 2006 yılında 7 kulübün iştiraki ile Buz Hokeyi Bayanlar ligi oluşturulmuştur. İlk defa oluşturulan bayanlar ligi ile birlikte; Uluslar arası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Buz Hokeyi Bayanlar Dünya Şampiyonasına Bayan Buz Hokeyi Milli Takımımız katılmış ve 4. Grupta mücadele etmiştir.
2000
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 2005 yılında Buz Pateni Branşından ayrılmıştır. Buz hokeyi kendi içinde en yüksek hedefe ulaşmak için çalışmalar göstermiş ve 2006 yılında idari ve mali özerkliğe kavuşmuştur. Buz hokeyinde gözle görülen sporcu sayılarında ve kulüplerdeki artışlar bu branşın geniş kitlelere hitap etmesinin bir göstergesi olacağının teminatını vermektedir.
2005